• Inclusief maatvoering
 • Dé vakspecialist
 • Uitgebreide garantie
 • 40 jaar ervaring

Wij brengen een hoogwaardige Casea anhydrietvloer aan

Meer weten?
Inclusief maatvoering
Dé vakspecialist
Uitgebreide garantie
40 jaar ervaring

Anhydrietvloer

Het leveren en aanbrengen van een zwevende hoogwaardige anhydrietvloer is een belangrijk onderdeel van het Top Renovloer concept. Het gaat hier om een gietdekvloer van Casea. Deze anhydriet dekvloer brengen wij aan bovenop de door ons aangebrachte laag schuimbeton.

Een anyhydrietvloer is een giet dekvloer die bestaat uit gips, zand en water. Hierop legt u vervolgens de door u gekozen eind- of leefvloer. Bijvoorbeeld PVC, laminaat of tapijt. Wij leveren en installeren desgewenst ook vloerverwarming. U heeft dus 1 aannemer en 1 aanspreekpunt voor het gehele project!

Voordelen van een anhydrietvloer

Een anhydrietvloer heeft een aantal belangrijke voordelen t.o.v. traditionele dekvloeren. Wij raden dan ook in bijna alle gevallen deze dekvloer aan.

 • het bindmiddel is calciumsulfaat
 • anhydriet is zeer plastisch en omhult de vloerverwarmingsbuizen uitstekend
 • het materiaal heeft zelfverdichtende eigenschappen
 • anhydriet is een uitstekende warmtegeleider
 • hoge weerstand tegen scheurvorming
 • hoge buigtreksterkte
 • geschikt voor het aanbrengen van vloerverwarming

De door ons aan te brengen anhydriet specie wordt kant en klaar geleverd door een gecertificeerde betoncentrale. U bent dus zeker van gegarandeerde kwaliteit.

Nadelen anhydrietvloer

Hoewel dit type dekvloer vooral voordelen heeft, zijn er ook een aantal nadelen te noemen.

 • minder geschikt voor vochtige ruimtes zoals douches
 • niet geschikt voor toepassingen buitenshuis
 • kan niet op afschot gegoten worden (helling)

Deze nadelen zullen voor de meeste mensen echter geen bezwaar vormen om te kiezen voor een anydrietvloer in plaats van een andere dekvloer.

Anhydriet op bestaande vloer

Ook brengen wij anhydriet (met of zonder vloerverwarming) aan op geschikte bestaande vloeren. Anhydriet kan zwevend of hechtend aangebracht worden. Dit is afhankelijk van de situatie en van de gestelde eisen.

Cementgebonden gietdekvloer

Er bestaan tegenwoordig ook cementgebonden gietdekvloeren zoals Eco2Floor en Cemfloor. Indien deze dekvloer uw voorkeur heeft t.o.v. een anyhydrietvloer kunnen wij deze op verzoek ook leveren en aanbrengen (afhankelijk van beschikbaarheid).

Zandcement dekvloer

Gedurende vele jaren wordt de zandcement dekvloer toegepast. Deze dekvloer wordt ook wel cementdekvloer of smeervloer genoemd. Deze traditionele dekvloer wordt nog steeds toegepast al hebben de gietdekvloeren een groot deel van de markt veroverd. Een anhydrietvloer wordt niet gesmeerd maar gevloeid. We kunnen dus in één keer een grote oppervlakte voorzien van een anhydriet dekvloer. Het oppervlakte van de anhydriet dekvloer is vlakker dan van een cementdekvloer en ook beter geschikt voor vloerverwarming.

Om de kans op scheurvorming te verkleinen kunnen er kunststofvezels aan de zandcement specie worden toegevoegd. Ook is het mogelijk om droogtijd versnellers toe te voegen.

De zandcement dekvloer is met name geschikt om in natte ruimtes en buiten toe te passen. Deze dekvloer kan ook onder afschot worden aangebracht.

Folie en randisolatie

Wij kunnen het leveren en aanbrengen van folie en randisolatie voor u verzorgen waardoor een anhydrietvloer zwevend aangebracht kan worden.

Meten restvocht percentage in uw anhydrietvloer

Voordat er vloerbedekking op uw anhydrietvloer aangebracht kan worden is het van belang om het werkelijke percentage restvocht in het oppervlak van de anhydriet dekvloer te kennen. De voorschriften van de lijmproducent zijn hierbij maatgevend.

Er bestaan verschillende methodes voor het bepalen van het restvocht percentage. Zo zijn er diverse goedkopere elektronische apparaten die een grove indicatie kunnen geven.

Ook kan de zogenaamde Carbid proef worden gebruikt. De Carbid proef is een bewerkelijkere methode waarbij het onderzoek wordt uitgevoerd op basis van een stukje materiaal wat uit de anhydrietvloer wordt genomen.

Top Renovloer beschikt over professionele apparatuur waarmee het restvocht percentage in uw anhydrietvloer snel en betrouwbaar kan worden bepaald. Bovendien is het niet nodig om uw dekvloer te beschadigen. Bij twijfel over het restvocht percentage kan Top Renovloer u helpen!

Meer weten over onze anhydrietvloer?

De anyhydrietvloer is een onderdeel van het Top Renovloer concept. Wij vervangen uw oude vloer door schuimbeton isolatie en een anhydrietvloer. Tevens brengen wij vloerverwarming aan. Wij regelen het hele project van A tot Z voor u. Wij leveren onze complete renovatievloer bij particulieren. Ook u kunt de waarde van uw woning en uw woongenot verhogen door uw houten balkenvloer te vervangen!

Het aanbrengen van een anhydriet dekvloer is vakwerk. Top Renovloer is aangesloten bij de NOA: de ondernemersvereniging van afbouwbedrijven en voldoen aan alle gestelde eisen.

Bel ons voor meer informatie of informeer direct naar onze scherpe prijzen voor het renoveren van uw vloer inclusief een hoogwaardige anhydrietvloer!

 

Wat is een anhydrietvloer?
Een anydrietvloer is een vloeibare dekvloer die bestaat uit gips, zand en water. Bovenop deze vloer leg je vervolgens de vloer van je keuze zoals PVC, hout, tegels of laminaat.
Is een anhydrietvloer geschikt voor vloerverwarming?
Anhydriet heeft uitstekende warmtegeleidende eigenschappen en is dan ook uitermate geschikt voor vloerverwarming. Onderdeel van het Top Renovloer concept is ook het leveren en installeren van vloerverwarming.
Wat zijn de voordelen van een anhydrietvloer?
Een anhydrietdekvloer heeft ondermeer een hoge buigsterkte, een hoge weerstand tegen scheurvorming en is een uitstekende warmtegeleider
logo gva
fhcn-klein2.jpg
noa-garantie
noa_logo_FC