• Inclusief maatvoering
 • Dé vakspecialist
 • Uitgebreide garantie
 • 40 jaar ervaring

Schuimbeton van Top Renovloer Incl. maatvoering/piketten

Vrijblijvende offerte
Inclusief maatvoering
Dé vakspecialist
Uitgebreide garantie
40 jaar ervaring

Schuimbeton | Schuimbetonvloer met vloerverwarming

Top Renovloer is gespecialiseerd in het leveren en aanbrengen van schuimbeton vloeren (met vloerverwarming) bij particulieren en bedrijven. Een schuimbetonvloer is lichtgewicht, duurzaam en isolerend. Zowel uw kruipruimte, de bodem en uw nieuwe vloer worden hiermee volledig geïsoleerd.

Waarom kiezen voor een vloer met schuimbeton?

De redenen waarom mensen kiezen voor een vloer met schuimbeton van Top Renovloer zijn divers. U kunt bijvoorbeeld denken aan deze oplossing wanneer u uw oude houten vloer wilt vervangen, vloerverwarming wilt plaatsen, last hebt van schimmels en nare luchtjes in huis, of wanneer er een vochtprobleem is in de woning.

Wilt u ook zo’n nieuwe schuimbeton vloer in uw woning of wilt u meer weten over dit type vloer? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte aan of stel uw vraag aan dé expert op dit gebied. Wij staan u graag te woord!

Wat is schuimbeton?

Schuimbeton is een mengsel dat bestaat uit cement, water en schuimmiddel. Het kan ook vulstoffen, kunststof vezels en fijn zand bevatten. Deze samenstelling zorgt ervoor dat het mengel uitstekend isoleert.

Eigenschappen schuimbeton

 • volledig recyclebaar en duurzaam
 • gesloten structuur en licht in gewicht (400 tot 800 kg/m3)
 • uitstekende isolerende eigenschappen
 • goede weerstand in de winter tegen vorst en dooi
 • dikte schuimbeton: voor isolatiewaarde Rc=3,5 is 40 cm dik schuimbeton nodig

Het materiaal is zeer plastisch en kan met een speciepomp door 2″ slangen tot maximaal ca 80 m horizontaal (en ca 20 m verticaal) worden gepompt. Schuimbeton vlakt al redelijk goed uit van zichzelf en hoeft niet verdicht te worden. Het oppervlak van uw schuimbetonvloer wordt waar mogelijk door ons gladgestreken.

Van belang is om er voor te zorgen dat de materialen waar wij het schuimbeton tegenaan storten geen vocht kunnen absorberen. Het aanbrengen bij regen en bij een temperatuur onder de 5°C is ongewenst. Verder is het materiaal eenvoudig te verwerken.

De soortgelijke massa van het schuimbeton wordt bepaald door de constructieve mogelijkheden en uw specifieke wensen of eisen. De luchtbelletjes in het schuimbeton vormen geen doorlopende kanaaltjes, dus de indringing van water is zo goed als 0.

De voordelen van een schuimbetonvloer met vloerverwarming

 • Een schuimbetonvloer is energiebesparend. Goed voor uw portemonnee en voor het milieu! Bespaar direct op uw te hoge energierekening!
 • Altijd warme voeten en een prettig binnenklimaat (zeker in combinatie met de door ons aangelegde vloerverwarming).
 • Sluit de vloerverwarming aan op uw cv-ketel, een (hybride) warmtepomp of op de stadsverwarming en u kunt uw huis voordelig verwarmen
 • Hoge isolatie waarde
 • Uw woning krijgt een hoger energielabel
 • Een einde aan alle vochtproblemen uit de kruipruimte
 • Een schuimbetonvloer heeft een hoge sterkte en is goed bestand tegen dooi en vorst
 • Geen tocht meer vanuit de kruipruimte van uw huis
 • U bent verlost van schimmels en nare luchtjes
 • Uw woning wordt met een Top Renovloer meer waard
 • Bekijk de website van de RVO ISDE of u in aanmerking komt voor subsidie voor bodem- en/of vloerisolatie

Zoals u ziet heeft het vervangen van uw oude vloer door schuimbeton talloze voordelen. Al met al verhoogt een goed geïsoleerde schuimbetonvloer uw wooncomfort en is het een investering die zich zeker uitbetaalt!

Nadelen schuimbeton

Heeft de toepassing van schuimbeton in uw huis ook nadelen?

 • u kunt het als nadeel ervaren dat de kruipruimte geheel is gevuld met schuimbeton en niet meer toegankelijk is
 • de droogtijd van schuimbeton is ca. 48 uur. Na deze droogtijd is de vloer weer goed beloopbaar. Het aanbrengen van de vloerverwarming kan na ongeveer 5 a 7 dagen plaatsvinden.
 • tijdens het verharden ontstaat er warmte en vochtproductie
 • schuimbeton is ongeschikt als dekvloer. Wij leveren een totaalconcept inclusief een anhydriet dekvloer

Vloer isolatie met schuimbeton

Na het verwijderen en afvoeren van de huidige veelal houten balken vloer wordt de kruipruimte geschikt gemaakt zodat er schuimbeton in aangebracht kan worden. Met dit duurzame en lichtgewicht materiaal isoleert u zowel uw vloer, de bodem en uw kruipruimte.

Een schuimbetonvloer met vloerverwarming kent eigenlijk alleen maar voordelen. U bespaart energie, verhoogt uw wooncomfort en bent verlost van de hinder van ongedierte uit de vochtige kruipruimte in uw woning. Ook de vorming van schimmel behoort met een goed geïsoleerde schuimbetonvloer eindelijk tot het verleden!

100% gespecialiseerd in schuimbeton. Kies voor een schuimbetonvloer van Top Renovloer

Kruipruimte isoleren

De meest vochtige plek in uw huis is de kruipruimte. U wilt dan ook zeker uw kruipruimte isoleren wanneer u uw nieuwe renovatievloer door ons laat installeren. U kunt kiezen voor andere materialen om uw kruipruimte te isoleren zoals PUR-schuim, steenwol, glaswol of piepschuim (polystyreen). Deze materialen hebben een relatief lage isolatiewaarde en vaak ontstaan er door naden en kieren warmtelekken. Eventuele overlast door tocht en vocht (nare geurtjes) blijft uit de kruipruimte komen.

Kiest u voor een Top Renovloer, dan isoleren wij uw vloer, de bodem en de kruipruimte van uw woning met duurzaam en een lichtgewicht constructie met schuimbeton. Een Top Renovloer heeft gegarandeerd geen warmtelekken.

Voordat wij starten met de werkzaamheden dient u de kruipruimte hiervoor geschikt te maken. Wij helpen u hier graag bij. Wel adviseren wij om eventueel noodzakelijke aanpassingen aan kabels en leidingen door een plaatselijke installateur te laten controleren en uitvoeren.

Wat zijn de voordelen van schuimbeton?
Schuimbeton heeft veel voordelen: het is zeer isolerend, licht in gewicht, sterk, volledig recyclebaar en heeft een goede weerstand tegen vorst en dooi
Wat is de dikte van schuimbeton?
Je hebt 40 cm dik schuimbeton nodig voor isolatiewaarde Rc=3,5
Wat is de droogtijd van schuimbeton?
De droogtijd is ca. 48 uur. Na 5 a 7 dagen kan de vloerverwarming ingefreesd worden

 

Dé specialist in schuimbeton en schuimbetonvloeren

Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden bij Top Renovloer voor schuimbeton isolatie en renoveren van uw complete vloer.

Wij hebben meer dan 40 jaar ervaring in alle toepassingen van schuimbeton en werken samen met de beste leveranciers in de branche. Top Renovloer is aangesloten bij ondernemersvereniging NOA . U weet dus zeker dat het goed zit met onze vakkennis, vakkundigheid en garanties. Onze Algemene consumentenvoorwaarden zijn opgesteld in overleg met Vereniging Eigen Huis en de Consumentenbond.

Vraag hier direct een vrijblijvende offerte aan voor uw schuimbetonvloer bij dé specialist in schuimbeton.

logo gva
fhcn-klein2.jpg
noa-garantie
noa_logo_FC