• 7 dagen bereikbaar
  • Dé vakspecialist
  • Uitgebreide garantie
  • 40 jaar ervaring

Met schuimbeton isoleren wij uw nieuwe vloer en uw kruipruimte

Meer weten?
7 dagen bereikbaar
Dé vakspecialist
Uitgebreide garantie
40 jaar ervaring

Schuimbeton

Onderdeel van het Top Renovloer concept is het leveren en aanbrengen van duurzaam, lichtgewicht en isolerend schuimbeton. Zowel uw kruipruimte als uw nieuwe vloer worden hiermee geïsoleerd.

Wat is schuimbeton?

Schuimbeton is een mengsel van cement, water en schuimmiddel (en kan indien nodig ook fijn zand en/of vulstoffen en/of kunststof vezeltjes bevatten).

Schuimbeton heeft een gesloten structuur, isoleert, heeft een goede weerstand tegen vorst en dooi, is duurzaam en licht van gewicht (volumieke massa van 500 tot 1600 kg/m3). Het is tevens volledig recyclebaar.

Het materiaal is zeer plastisch en kan met een speciepomp door 2″ slangen tot een maximale afstand van ca 100 m horizontaal en ca 25 m verticaal worden gepompt. Uit zichzelf vlakt het redelijk uit en hoeft het niet te worden verdicht. Het oppervlak wordt waar mogelijk door ons gladgestreken.

Van belang is om er voor te zorgen dat de materialen waar schuimbeton tegenaan wordt gestort geen vocht kunnen absorberen. Het aanbrengen bij regen en bij een temperatuur onder de 5°C is ongewenst. Het is eenvoudig te verwerken.

De specifieke eisen, wensen en constructieve mogelijkheden bepalen de soortelijke massa van het toe te passen schuimbeton. De water indringing is nagenoeg nul omdat de luchtbelletjes geen doorlopende kanaaltjes vormen.

Vloerisolatie

Na het verwijderen en afvoeren van de huidige veelal houten balkenvloer wordt de kruipruimte geschikt gemaakt zodat er schuimbeton in aangebracht kan worden. Met dit duurzame en lichtgewicht materiaal isoleert u zowel uw vloer als uw kruipruimte.

Het isoleren van uw vloer met schuimbeton kent alleen maar voordelen. U bespaart energie, verhoogt uw wooncomfort en bent verlost van de hinder van ongedierte uit de kruipruimte in uw woning. Ook de vorming van schimmel behoort met een goed geïsoleerde schuimbetonvloer eindelijk tot het verleden!

De voordelen van een schuimbetonvloer

  • U bespaart energie. Goed voor uw portemonnee en voor het milieu!
  • Altijd warme voeten en een prettig binnenklimaat (zeker in combinatie met door ons aangelegde vloerverwarming).
  • Een einde aan alle vochtproblemen uit de kruipruimte
  • Geen tocht meer uit de kruipruimte
  • Uw woning wordt met een Top Renovloer meer waard

Al met al verhoogt een goed geïsoleerde schuimbetonvloer uw wooncomfort!

Kruipruimte isoleren

De meest vochtige plek in uw huis is de kruipruimte. U wilt dan ook zeker uw kruipruimte isoleren wanneer u uw nieuwe renovatievloer door ons laat installeren. U kunt kiezen voor andere materialen om uw kruipruimte te isoleren zoals PUR-schuim, steenwol, glaswol of piepschuim (polystyreen). Deze materialen hebben een relatief lage isolatiewaarde en vaak ontstaan er door naden en kieren warmtelekken. Eventuele overlast door tocht en vocht (nare geurtjes) blijft uit de kruipruimte.

Kiest u voor een Top Renovloer, dan isoleren wij uw vloer en de kruipruimte van uw woning met duurzaam en lichtgewicht schuimbeton. Een Top Renovloer heeft gegarandeerd geen warmtelekken.

Voor het aanbrengen van schuimbeton moet de kruipruimte geschikt gemaakt worden. Wij adviseren om eventueel noodzakelijke aanpassingen aan kabels en leidingen door een plaatselijke installateur te laten uitvoeren.

Specialist in schuimbeton

Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden bij Top Renovloer voor het isoleren en renoveren van uw complete vloer.

Wij hebben meer dan 40 jaar ervaring in alle toepassingen van schuimbeton en werken samen met de beste leveranciers in de branche. Top Renovloer is aangesloten bij ondernemersvereniging NOA . U weet dus zeker dat het goed zit met onze vakkennis, vakkundigheid en garanties. Onze Algemene consumentenvoorwaarden zijn opgesteld in overleg met Vereniging Eigen Huis en de Consumentenbond.

Ook wanneer u voor een ander project met beton of met schuimbeton onafhankelijk advies nodig hebt, kunt u contact met ons opnemen. Wij zien uw bericht of telefoontje graag tegemoet!

 

antwerpen
van-santen
noa-garantie
noa_logo_FC