• 7 dagen bereikbaar
  • Dé vakspecialist
  • Uitgebreide garantie
  • 40 jaar ervaring

Levering en installatie complete renovatievloer met vloerverwarming

Meer weten?
7 dagen bereikbaar
Dé vakspecialist
Uitgebreide garantie
40 jaar ervaring

Vloerverwarming

Onderdeel van het Top Renovloer vloerrenovatie concept is het leveren en installeren van een complete vloerverwarming. Dit betreft een vloerverwarmingssysteem ‘op netten’ met een ROBOT® verdeelunit.

Eerst leggen we stralingsfolie op het verharde schuimbeton en brengen we de randisolatie tegen de wanden aan. Op het stralingsfolie leggen we gegalvaniseerde montagenetten waarop we de vloerverwarmingsbuizen monteren. Het vloerverwarmingssysteem wordt door ons, indien mogelijk, aangesloten op uw bestaande CV-installatie en getest. Hierna brengen wij standaard de anhydrietvloer aan.

De vloerverwarmingsbuizen leggen wij op h.o.h. 10 cm, waardoor de vloerverwarming als hoofdverwarming kan functioneren.

Wij passen ROBOT® verdeelunits toe. Dit is een 100% Nederlands kwaliteitsproduct.

Indien u aanvullende wensen heeft voor uw vloerverwarming (zoals zone temperatuurregeling) kunnen wij deze in overleg voor u realiseren.

Vloerverwarmingssysteem op netten op bestaande vloer

Dit vloerverwarmingssysteem passen wij toe als onderdeel van de Top Renovloer. Bij voldoende inbouwhoogte kan deze vloerverwarming mogelijk ook worden toegepast op geschikte bestaande vloeren. Eerst leggen we stralingsfolie en brengen we de randisolatie tegen de wanden aan. Op het stralingsfolie leggen we gegalvaniseerde montagenetten waaraan we de vloerverwarmingsbuizen monteren. Het vloerverwarmingssysteem wordt door ons, indien mogelijk, aangesloten op uw bestaande CV-installatie en getest. Hierna brengen wij een anhydriet gietdekvloer aan.

Vloerverwarming frezen in dekvloer

Soms moet het niveau van het oppervlak van een nieuwe Top Renovloer aansluiten op een bestaande betonvloer met dekvloer.

Het infrezen van vloerverwarmingsbuizen, in hiervoor geschikte bestaande dekvloeren,  maakt het mogelijk om ook hier vloerverwarming aan te leggen. De vloerverwarmingsbuizen worden in de bestaande dekvloer weggewerkt.

Wanneer we sleuven frezen maken we deze ca 20 mm diep. De sleuven worden in een ‘slakkenhuispatroon’ aangebracht. De aan- en afvoerbuizen komen hierdoor telkens naast elkaar te liggen waardoor de warmte gelijkmatig wordt verdeeld. Na het aanbrengen van de vloerverwarmingsbuizen moeten de sleuven eerst worden dichtgesmeerd.

Voorwaarde voor frezen

De aanwezigheid van een geschikte en vlakke zandcement – of anhydriet dekvloer is een absolute voorwaarde voor het kunnen frezen van sleuven voor de vloerverwarmingsbuizen. We bekijken en bespreken de mogelijkheden graag met u.

Vloerverwarming op bestaande vloer

Wilt u een vloerverwarmingssysteem op een hiervoor geschikte bestaande vloer in uw woning? Hiervoor bestaan verschillende oplossingen. Mogelijk kunnen we sleuven voor de vloerverwarmingsbuizen in de bestaande dekvloer frezen. Bij voldoende inbouwhoogte kan de vloerverwarming, net als bij de Top Renovloer op stralingsfolie en gegalvaniseerde montagenetten worden gemonteerd. Er bestaan ook nog diverse alternatieve oplossingen.

Wij vertellen u graag meer over vloerverwarming als onderdeel van het Top Renovloer concept. Wij zien uw bericht of telefoontje dan ook graag tegemoet!

antwerpen
Vloerverwarming partner
noa-garantie
noa_logo_FC